Gardumynas | Susitikimas su Patrick Rambourg

Gardumynas | Susitikimas su Patrick Rambourg

Gardumynas | Susitikimas su Patrick Rambourg

|

Susitikimas ir diskusija apie filmą su gastronomijos istoriku Patricku Rambourgu

Sausio 31 d. | 18.00 | Senamiesčio „Pasaka“

Vasario 2 d. | 18.00 | Paupio „Pasaka“

 

Patrickas Rambourgas yra kulinarijos ir maisto praktikos bei stalo etiketo istorikas. Jis yra Paryžiaus 7-ojo Denis-Diderot universiteto IKT laboratorijos (tapatybės, kultūros, teritorijos) tyrėjas. Patrickas Rambourgas yra Europos maisto istorijos ir kultūrų instituto (iehca) tyrėjų tinklo narys.

Patricas Rambourgas turi išskirtinę patirtį: 1983 m. jis įgijo virėjo specialybę, 1997–2000 m. dėstė viešbučių mokykloje, o dešimtojo dešimtmečio pabaigoje pradėjo studijuoti istoriją Paryžiaus 7-ajame Denis-Diderot universitete. Jis pradėjo dėstyti kulinarijos ir maisto praktikos istoriją, gastronomijos žinias, stalo etiketą ir jo reprezentavimą. Tuo pat metu jis dalyvavo seminaruose ir skaitė paskaitas.

Patrickas Rambourgas, be kita ko, yra išleidęs knygas „Prancūziškos virtuvės ir gastronomijos istorija“ (2010 m., Perrin), „Prie stalo… meniu!“ (2013 m., Honoré Champion), „Menas ir stalas“ (2016 m., Citadelles & Mazenod). Jis taip pat dalyvavo ekspertų taryboje dėl termino „prancūzų gastronominiai patiekalai“ įtraukimo į reprezentatyvųjį nematerialaus kultūros paveldo sąrašą (UNESCO / 2007–2010 m.).

Savo tyrinėjimuose, jis daugiausiai dėmesio jis skiria kulinarijos ir maisto praktikos istorijai, stalo etiketui, prancūzų virtuvės ir gastronomijos istorijai, maistui ir gastronomijai Paryžiuje, maisto prekybai, stalo ir virtuvės reprezentacijoms.