PRANCŪZIŠKŲ FILMŲ FESTIVALIS  „ŽIEMOS EKRANAI“ ATSISVEIKINA IKI KITŲ METŲ

Daugiau kaip dvi savaites trukęs prancūziškų filmų festivalis „Žiemos ekranai“ baigė savo žygį per Lietuvą – sekmadienį, sveikinant Prancūzijos ambasadoriui Philippui Jeantaud ir Prancūzų instituto Lietuvoje direktoriui Jeanui-Marie Sani, festivalis iškilmingai palydėtas Klaipėdoje.

Šiemet „Žiemos ekranai“ visoje Lietuvoje aplankė 10 miestų bei 15 kino rodymo erdvių, kur buvo surengta daugiau kaip 160 seansų ir parodyti 29 filmai iš penkių programų.

„Džiaugiamės šių metų prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai“ sėkme – jo metu aplankyti trys nauji miestai, išaugo programų skaičius. Tai leido į kino rodymo erdves pritraukti daugiau kino mylėtojų ir iš įvairesnių perspektyvų pažvelgti į filmuose analizuojamas problemas, sprendžiamus kasdienybės klausimus“, – sakė renginio koordinatorė Kotryna Tamkutė.

Festivalio metu žiūrovai galėjo pamatyti ne tik naujausias prancūzų kino juostas, bet ir susitikti su jas kūrusiais režisieriais: Ericu Barbier, Antoinu Barraud ir Valérie Massadian. Planuojantys studijuoti kiną, „Žiemos ekranų“ metu gavo išskirtinę galimybę – Lietuvoje viešėjo garsiosios kino mokyklos „LA FEMIS“ režisūros programos vadovas, režisierius Briceas Cauvin.

Daug dėmesio sulaukė į festivalį atvykęs ir parodą „8-asis dešimtmetis kino ekrane“ Lietuvos žiūrovams atvežęs fotografas André Perlsteinas.  Jis septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose dirbo su režisieriais Jeanu-Pierreu Melvilliu, Claudu Lelouchu bei  įamžino visus svarbiausius to meto kino, literatūros, muzikos, vaizduojamojo meno kūrėjus. Parodą Prancūzų institute Lietuvoje galima aplankyti iki kovo 4 d.